Начало Бокс Рой Джоунс: Усик ще победи Канело с лекота

Рой Джоунс: Усик ще победи Канело с лекота

Рой Джоунс: Усик ще победи Канело с лекота
0

Боксовата легенда от близкото минало и световен шампион в 4 различни категории – Рой Джоунс, разбира много добре пътя, по който Саул Алварес е тръгнал.

За разлика от мексиканската супер звезда, Рой е печелил световния пояс в тежката дивизия. Нещо, което Алварес няма как да стори. Канело ще се опита да превземе пета категория догодина, когато ще се бие срещу Илунга Макабу – нстоящият шампион на WBC в полутежката дивизия.

Дни след като плаовете за подобен мач бях обявени, фенове и дори самият Олександър Усик заговориха дали е възможен мач между мексиканеца и сегашния световен шампион в тежката дивизия.

twitter.com

Украинецът е бивш неоспорим шампион при 91-килограмовите и там прекара по-голямата част от профи кариерата си. Според Рой Джоунс обаче, смисъл от мач между Усик и Канело няма, защото европеецът ще спечели прекалено лесно.

„Защо му е на Усик да се връща в полутежката дивизия и да се бие с Канело“, попита Джоунс в едно от последните си интервюта.

„Олександр е прекалено голям и ще победи с лекота в подобен мач. В момента той е световен шмпион в най-бляскавата дивизия – тежката. Там има големи имена – Фюри, Уайлдър, Джошуа…

„Единствената причина за мач между Усик и Канело са парите, но те няма да са повече от двубой срещу Тайсън Фюри, така че…“, добави Рой.