Начало Бокс САЩ изпраща едва шестима боксьори на Игрите в Токио

САЩ изпраща едва шестима боксьори на Игрите в Токио

САЩ изпраща едва шестима боксьори на Игрите в Токио
0

Една от най-доминиращите сили в исторически план на Летни олимпийски игри ще трябва да преглътне сериозен удар по егото си.

Съединените американски щати, които винаги са били една от водещите сили на боксовите турнири на Олимпийски игри, ще изпрати едва шест участници на задаващите се игри в Токио.

Причината за рекордно ниския брой американски боксьори е отменената квалификация за Северна и Южна Америка, която трябваше да се състои в Аржентина през май. Квалификацията бе задраскана от Комисията по бокс към МОК заради коронавирус пандемията.

Така 49-те квоти бяха разпределени на база класирането на боксьорите в световната ранглиста в отделните категории.

Американците ще изпратят четири жени и двама мъже. При дамите личат имената на Рашида Елис (60 кг), Вирджиния Фукс (51 кг), Наоми Греъм (75 кг), Ошей Джоунс (69 кг). Единствените двама мъже са Деланте Джонсън (69 кг) и Ричард Торес (+91 кг).

Торес е първенец от „Странджата“ през 2020-та, докато Джонсън е бронзов медалист от надпреварата през 2018-та и 2019-та. Наоми Греъм спечели злато в София през тази година.

Вирджиния Фукс пък спечели злато през миналата година. Американката придоби световна известност с това, че няколко седмици след златния ѝ медал в България бе уличена в допинг, но по-късно бе оневинена от Анти-допинговата агенция на САЩ под претекст, че забранените вещества са попаднали в тялото на Фукс, след като тя е правила секс и орална любов с приятеля си!