Начало Бокс Шон Портър с препоръки към Дионтей Уайлдър

Шон Портър с препоръки към Дионтей Уайлдър

Шон Портър с препоръки към Дионтей Уайлдър
0

Бившият шампион на Световния боксов съвет (WBC) в полусредна категория Шон Портър направи любопитен коментар за сблъсъка в тежката категория между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Той смята, че неговият сънародник Уайлдър (42-1-1, 41 КО) и също бивш шампион на организацията, трябва да направи корекции в играта си, ако иска да победи британеца.

Портър не посочи конкретно какви са препоръките му към Дионтей, освен една:

„Уайлдър трябва да влезе по-лек в битката този път“, каза американецът.

Третата битка от серията Фюри-Уайлдър трябаше да се състои на 18-ти юли в САЩ, но заради пандемията с COVID-19, бяха отложени всякакви спортни и културни мероприятия. Сега се предполага, че срещата ще се проведе през есента.

„Бензинените“ юмруци на Фюри нокаутираха безпомощен Уайлдър

„Уайлдър има време да се подготви за Тайсън Фюри. Но не  трябва да търси друг бой, а веднага да се бори с Тайсън Фюри. Казвам го, защото знам как работи боксът. Ако не вземете битка с Тайсън Фюри, хората ще го отпишат. Първо, те ще кажат: „Той се уплаши да вземе реванша.“ След това ще кажат: „Той не е имал нужните умения отново ще победи и така нататък“… Напълно ще го отпишат“, разсъждава Портър.

Припомняме, че през февруари Уайлдър претърпя срамно поражение от 7-ия рунд с технически нокаут от Фюри. Първият двубой между двамата завърши с равенство.