Начало Бокс Тестовете за COVID-19 на боксьорите ни в Токио са отрицателни
0

Тестовете за COVID-19 на боксьорите ни в Токио са отрицателни

Тестовете за COVID-19 на боксьорите ни в Токио са отрицателни
0

Българските боксьори запазват спокойствие и продължават да чакат с нетърпение началото на олимпийските игри в Токио. Стартът на най-големия форум на планетата ще бъде даден на 23 юли с официалното откриване. Въпреки последните новини, които неизменно са свързани с положителни тестове за коронавирус, вече и в олимпийското село, родните национали обаче не дават признаци на тревоги.

Напротив – Даниел Асенов (52 кг), Стойка Кръстева (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг) остават все така концентрирани около предстоящия жребий в отделните категории и началото на турнира. Родните национали вече дадоха отрицателни резултати за коронавирус при пристигането си в японската столица. Те ще продължат да бъдат следени от здравните власти, които гарантират, че няма да има разпространение на инфекцията.

Всичко при нас е наред. Ситуацията е спокойна, гледаме да не следим какво се пише и говори, а да се концентрираме около онова, което трябва да направим”, каза от Токио Даниел Асенов. Той и съотборничките му при дамите ще опитат да се върнат от японската столица с три медала, като всеки от тях се прицели в спечелване на отличията преди да заминат за Игрите.