Начало ММА Ник Диаз подгрява два мача за световни титли
0

Ник Диаз подгрява два мача за световни титли

Ник Диаз подгрява два мача за световни титли
0

Голямото завръщане на Ник Диаз (26-9-2) в октагона на UFC е все по-близо. Бившият световен шампион на „Страйкфорс” в полусредна категория ще се бие на 25 септември срещу Роби Лоулър (28-15-1) в третия мач от основната програма на UFC 266.

За 37-годишния Ник това ще бъде първа битка от януари 2015-а насам. Тогава той загуби по точки от Андерсон Силва, но в последствие решението бе преразгледано след позитивна проба за допинг на бразилската легенда.

Диаз и Лоулър ще се срещнат за втори път, след битката им през далечната вече 2004-а. Тогава по-големият брат на Нейт Диаз победи с нокаут във втория рунд. Предстоящият им мач ще бъде в пет рунда, като ще подгрее две битки за световни пояси.

За гвоздей на галавечерта в Лас Вегас е избран сблъсъкът на шампиона в категория „перо” Александър Волкановски (22-1) с Бриан Ортега (15-1-1). Това ще бъде втора защита на австралиеца, който се наложи по точки над Макс Холоуей през юли миналата година.

Валентина Шевченко (21-3) пък ще брани пояса си в категория „муха”. Тя ще се изправи срещу Лорин Мърфи (15-4), която е поставена под №4 в ранглистата на ММА.

Началото на основната програма на UFC 266 ще противопостави Йесика Андраде (21-9) на Синтия Калвийо (9-2-1) също в категория „муха”. След тях в октагона ще влязат Къртис Блейдс (14-3-1) и Жаирзиньо Розенструик (12-2) в сблъсък от тежка категория.

Валентина Шевченко ще брани титлата си на UFC 266