Начало Бокс Дилиън Уайт приспа Чисора в супер мач

Дилиън Уайт приспа Чисора в супер мач

Дилиън Уайт приспа Чисора в супер мач
0

Дилиън Уайт (25-1-0) победи чрез брутален нокаут в 11-я рунд Дерек Чисора (29-9-0) в дългоочаквания реванш между двамата в „О2 Арена“ в Лондон.

Двамата боксьори отново спретнаха мач, който спокойно може да вземе приза за двубой на годината.

Дълго време след като бе изпратен на земята, 34-годишният Чисора не се изправи, но след малко всички си отдъхнаха, когато благодарение на медицинските лица край ринга лондончанинът бе вдигнат.

Така Дилиън Уайт запази сребърната титла на WBC и международната на WBO в тежка категория и най-вероятно на 13 април ще се изправи в мач за световната титла на WBO срещу Антъни Джошуа, който изгледа спектакъла на живо.

Двамата бойци изобщо не се бавиха и още от първия рунд стана ясно, че гардовете са забравени в съблекалните.

Чисора бе по-активният и заложи на мощни удари в тялото, докато Уайт се биеше от заден крак през по-голямата част и дебнеше за контриращи удари с дясната ръка, които на няколко пъти разтърсиха главата на Дерек.

С течение на времето Уайт започна чудесно да използва левите си прави, а отсреща получаваше много прилични удари в тялото от Чисора, който постоянно се гмуркаше и движеше.

Като цяло боят се водеше от много близка дистанция и реферът беше на нокти през всичките 11 рунда.

Умората първо се настани в по-опитният Чисора, който не спираше да търси ребрата на противника си и влагаше повече енергия в ударите си. Уайт от своя страна продължаваше да контрира при всяка удобна възможност, но роденият в Зимбабве Чисора моментално се втурваше напред и отново влизаше в свирепи размени.

В осмият рунд рефера Маркус МакДонъл реши, че е видял достатъчно непозволени удари от страна на Дерек и след множество предупреждения извади точка от актива му.

В заключителните рундове Чисора бе видимо по-издъхналият боксьор и търсеше дясното приспиващо кроше, но Уайт бе достатъчно умен да не сваля ръкавиците ниско и с по-добро движение се стигна до 11-ти рунд.

След поредните стабилни размени, при един клинч Уайт получи непозволен и много глупав удар с лакът в лицето и това доведе до ново отнемане на точка от актива на Чисора.

Малко след това Чисора избегна коварен десен, контриращото му дясно кроше не донесе търсения резултат и по-свежият Уайт разряза брадата на съперника си с много чисто и силно ляво кроше, което прати Дерек на земята.

След мача Антъни Джошуа се качи на ринга и поздрави Уайт, но само бъдещето и Еди Хърн ще покажат дали двамата ще се изправят един срещу друг.

Резултати от подгряващите мачове:

Победа чрез мнозинство за Райън Уолш срещу Рийс Белоти (Титлата на Британия в категория перо)

Победа чрез технически нокаут в 4-ти рунд за Дейвид Прайс срещу Том Литъл

Победа чрез технически нокаут в 7-ми рунд за Карлос Такам срещу Сенад Гаши

Победа чрез единодушно решение за Чарли Едуардс срещу Кристофър Розалес (Световната титла на WBC в категория муха)

Победа чрез технически нокаут в 1-ви рунд за Джошуа Буаци срещу Ренолд Куинлан (Международната титла на WBA в лека тежка категория)