Начало Бокс Усик с покъртителен разказ за войната
0

Усик с покъртителен разказ за войната

Усик с покъртителен разказ за войната
0

Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Олександър Усик разкри душата си пред медиите в Лондон. Той говори за войната в Украйна от първо лице. За онова, което си е мислил през месеца, който изкара на фронта, както и за срещите с войници, които е имал през този период.

Честно казано не исках да напускам страната ни, да напускам града. Когато отидох до една от болниците обаче, имаше ранени войници, които ме молиха да се върна на ринга, да се бия за родината ни, за нашата чест. Убедиха ме, че ако съм на ринга, ще допринеса повече, отколкото на фронта“, разказа Усик.

Той потвърди, че има много приятели, които и сега са на фронта.Близки хора до мен, семейството ми, те са най-отпред. Онова, което правя в момента, е просто да ги подкрепя. Искам да им донеса малко положителни емоции, между онова, което изпитват ежедневно“, казва още украинецът.

Той разкрива и онова, което лично е преживял в периода, когато бе част от армията, в началото на войната, през месец март. „Всеки ден се молех и говорех с Господ. „Моля те, Боже, не позволявай на никой да се опита да ме убие. Моля те, не позволявай на никой да ме простреля. И моля те, не разрешавай и аз да не стрелям по никой, по нито един човек“. Времената бяха такива“, казва още шампионът.

Усик ще даде реванш на Антъни Джошуа на 20 август. Битката им ще се проведе в Саудитска Арабия, като ще се предава по DAZN.