Начало Бокс В Далас ще честват „Деня на Ерол Спенс“

В Далас ще честват „Деня на Ерол Спенс“

В Далас ще честват „Деня на Ерол Спенс“
0

Непобеденият световен шампион на IBF и WBC в полусредна категория – Ерол Спенс, е само на няколко дни от един от най-значимите мачове в профи кариерата си.

В ранните часове на неделя (българско време) „Истината“ ще се бие срещу носителя на пояса на WBA при 66.5-килограмовите Йорденис Угас.

Срещата между двамата е очаквана с огромен интерес, като победителят от нея ще си тръгне с три от четирите световни пояса. Двубоят ще се проведе в Далас, щата Тексас – мястото, където Спенс живее вече няколко десетилетия.

Букмейкъри и фенове определят любимия боксьор на Тексас са твърд фаворит, а освен подкрепата на местната публика, Спенс получи допълнителна мотивация от кмета на Далас Ерик Джонсън.

В понеделник Джонсън обяви, че провъзгласява 16-ти април (тази събота) за „Ден на Ерол Спенс“. Датата е избрана именно заради двубоя с Угас, който ще се проведе на стадиона на футболния тим Далас Каубойс.

Боксьорът бе награден от кмета на града със специален плакет, а церемонията се състоя в залата на треньора на Спенс Дерик Джеймс.