Начало Бокс WBA назначи Ерол Спенс – Йорденис Угас
0

WBA назначи Ерол Спенс – Йорденис Угас

WBA назначи Ерол Спенс – Йорденис Угас
0

Световният шампион на WBC и IBF Ерол Спенс (27-0) ще се изправи срещу носителя на пояса на WBA Йорденис Угас (27-4) в двубой за обединение на титлите в полусредна категория. Решението дойде след събрание на Борда на Световната Боксова Асоциацията. То бе официализирано от президента на WBA Жилберто Мендоса.

Шефът на организацията обяви, че срещата между Угас и Еймантас Станионис (13-0) няма да се проведе по план. Литовецът трябваше да получи шанс да боксира за титлата с представителя на Куба. Двамата бяха планирани да се бият през пролетта, след като Станионис бе посочен за официален претендент. Сега обаче от WBA са наредили на 27-годишния Еймантас да се отдръпне и вместо това най-вероятно ще срещне Раджаб Бутаев (14-0) в нов елиминационен сблъсък.

Спенс не се е боксирал от декември миналата година, когато постигна 27-ата си поредна победа. Тогава той надделя над Дани Гарсия (36-3) с 3:0 съдийски гласа. В последствие през лятото американецът получи контузия – разкъсване на ретината и мнозина специалисти прогнозираха, че може да не се завърне на ринга.

Ето обаче че „Истината“ е готов и ще направи обединителен двубой с Угас. Кубинецът стана приятната изненада в категорията, слагайки край на кариерата на Мани Пакиао (62-8-2), когато победи филипинската легенда в последния му мач. Сега той ще брани пояса срещу Спенс, а сблъсъкът трябва да се проведе през пролетта на 2022 година.