Начало Бокс Вял Брук победи Зерафа и гледа към Кан

Вял Брук победи Зерафа и гледа към Кан

Вял Брук победи Зерафа и гледа към Кан
0

Бившият световен шампион в полусредна категория на IBF – Кел Брук (38-20), победи с единодушно съдийско решение (118-110, 119-109 и 117-111) австралиецът Майкъл Зерафа (25-3-0).

Двубоят се състоя в „Шефилд Арена“, а „Специалният“ се би може би за последен път пред домашна публика.

Първоначалните очаквания за нокаут и бързо приключване на мача от страна на Брук не се оправдаха, но вина за това има и 26-годишният австралиец, който показа на всички, че не е дошъл просто ей така и на няколко пъти показа завидни умения.

Началото на двубоя премина изцяло под диктовката на Брук, който разчиташе на левите си прави, за да намери по-бързо пролуките в защитата на Зерафа.

С течение на времето обаче, австралиецът се приспособи към стила на англичанина и започна да влиза по-смело в размените, но Брук умело вкарваше ъперкъти и с двете ръце и това накара гостът да прибере гарда.

Втората половина на срещата бе далеч по-равностойна от първата и Зерафа започна да напипва пулса на сблъсъка, пускайки далеч повече комбинации. Десните прави на по-младият боксьор даже на няколко пъти разтърсиха главата на Брук, но опитът на англичанина (особено в деветия рунд) му помогнаха да се съвземе на време и да потърси няколко бързи клинча, които да го спасят.

В заключителните рундове Зерафа отново бе по-агресивният боксьор, защото бе задължен да търси нокаут, но физически сили на австралиеца се изчерпаха и може би само това спаси Брук от нещо по-разтърсващо.

Така Кел Брук се превърна в претендент номер 1 за титлата на WBA в супер полусредна категория, но след мача роденият в Шефилд боец отново настоя за близка среща с Амир Кан.