Начало Бокс WBC може да изиграе ключова роля за мача между Уайлдър и Джошуа

WBC може да изиграе ключова роля за мача между Уайлдър и Джошуа

WBC може да изиграе ключова роля за мача между Уайлдър и Джошуа
0

Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа продължават да водят преговори помежду си вече в продължение на 5 или 6 години и все още две от най-големите звезди в тежка категория не са имали възможност, за да премерят сили на ринга. Те все пак ще вземат участие в една и съща галавечер на 23 декември в Рияд, но срещу различни съперници. WBC обаче има план, за да помогне този мач да се състои в обозримото бъдеще.

Президентът на съвета – Маурицио Сулайман, е готов да предложи шанс за всеки от тях, за да се пробва за шампионската титла, която е притежание на Тайсън Фюри в момента. За целта те биха могли да се срещнат в официален елиминатор, който да излъчи задължителния претендент.

Припомняме, че „Бронзовия бомбардировач“ загуби пояса в трилогията с „Циганския крал“ между 2018-2021 г., докато „Ей Джей“ никога не е имал честта да я носи, въпреки продължилото му четири години царуване с поясите на IBF, IBO, WBA и WBO.

Преди всичко обаче Уайлдър ще трябва да се справи с Джоузеф Паркър, а Джошуа ще трябва да отстрани Ото Валин. Всички те ще оглавят бойната карта в столицата на Саудитска арабия в навечерието на Коледа.