Начало Бокс Хавиер Ибаниес обвини съдиите за загубата на Европейското
0

Хавиер Ибаниес обвини съдиите за загубата на Европейското

Хавиер Ибаниес обвини съдиите за загубата на Европейското
0

Натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес спечели първия си медал за България от голямо първенство. Олимпийският шампион за младежи донесе бронз в категория до 57 килограма от Европейския шампионат в Ереван. Той осигури един от трите медала за страната ни, след като Ергюнал Себахтин (48 кг) спечели сребро, а Даниел Асенов (54 кг) – бронз.

Ибаниес обаче не е съгласен с резултата, който му бе отсъден на полуфинала с представителя на домакините Артур Базеян. Съдиите видяха 2:3 гласа, въпреки че Хавиер спечели втория и третия рунд.

Дадох максимума от себе си във всеки от мачовете, в които играх. Доволен съм, че спечелих медал за България, но заслужавах да съм на финал и да спечеля златото. Десет пъти гледах мача и съм категоричен, че победата трябваше да е за мен. Всеки, който разбира от бокс, ще се съгласи“, категоричен е Ибаниес.

Той е уверен, че догодина ще вземе медал от Световното първенство и квота за Олимпийските игри в Париж. „Благодаря на ръководството на федерацията, на г-н Красимир Инински, на треньорския щаб, в лицето на Валентин Поптолев, Александър Александров и Жоел Арате, за отличната работа, която свършихме. Обещавам, че ще продължавам да давам 100 процента от себе си, за да нося медали за България. Целта ми е да спечеля медал от Световното първенство, а след това и от Олимпийските игри“, каза след завръщането си от Ереван Хавиер Ибаниес.