Начало Бокс Хърн: Уайт – Уайлдър е огромна битка

Хърн: Уайт – Уайлдър е огромна битка

Хърн: Уайт – Уайлдър е огромна битка
0

Промоутърът Еди Хърн е готов да организира сблъсък между неговия боксьор – Дилиън Уайт и бившия световен шампион на WBC – Дионтей Уайлдър.

„Вижте, ние предизвиквахме Дионтей Уайлдър на двубой дълго, дълго време. Той всъщност отряза Дилиън Уайт и му каза: „Никога, никога няма да ти дам такъв мач.“ Нали? Това е вярно. А сега, той беше нокаутиран и предизвиква Дилиън Уайт“, сподели Хърн пред „Sky Sports“.

Припомняме, че през уикенда „Крадеца на трупове“ нокаутира в четвъртия рунд Александър Поветкин на гала, провела се в Гибралтар на 27 март в мач – реванш между двамата.

За мен такава среща е за стадион (Уайт – Уайлдър). Това е огромна битка. Но Дилиън Уайт беше подложен на голям натиск тази вечер. Бих искал да го върна на ринга бързо през лятото, може да отидем в Щатите и да организираме голяма битка“, завърши Хърн.

Пред Уайт за момента стоят три варианта за съперник: Тревър Брайън, който държи междинния пояс на Световната боксова асоциация (WBА), трети сблъсък с Поветкин при добра финансова оферта или двубой с Дионтей Уайлдър.

Пред „Бронзовия бомбардировач“ стои организирането на сблъсък с друг бивш световен шампион – Анди Руис-младши. Очаква се да има сблъсък между тях до края на тази година.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".