Начало Карате СК Файтърс-НСА с медали от Европейското по карате шотокан

СК Файтърс-НСА с медали от Европейското по карате шотокан

СК Файтърс-НСА с медали от Европейското по карате шотокан
0

Спортен клуб Файтърс-НСА завоюва 4 златни медала, 4 сребърни и 8 бронзови медала в различните възрастови групи на провелото се 12-то Европейско първенство по карате шотокан в Италия.

При мъже и жени над 21 г. сребърни медали завоюваха: Гергана Витанова-ката и Валентин Рачев-кумите до 70 кг.

Валентин Рачев бе на косъм от златния медал след 3:3 в редовните 3 минути, последва първо продължение, което завърши 2:2 и второто отново с равен резултат 0:0. По правилник последва съдийско решение и с 3:2 гласа победата бе вдигната за румънския състезател. Това е първо излизане на Валентин Рачев на Европейско за мъже, той е Световен за юнуши за 2019г. от Чехия и от скоро е треньор към клуб Файтърс-НСА

Злато завоюваха Вероника Георгиева кумите 18-21г. до 58 кг., Теодор Лазаров кумите 18-21г. +78 кг. и двамата са студенти в Нацинална Спортна Академия с профил треньор по карате.

Георгиева и Лазаров последните две години попадат в 10-те най-добри. Личен треньор на Теодор Лазаров е Юлиан Николов.

Златен за Стивън Йорданов и Кирил Методиев при до 15 г. отново с личен треньор Юлиан Николов.

Сребърни медали при младежите до 17г. завоюваха Боян Горанчовски до 63кг. кумите и Владимир Стойчев в тежката категория кумите. И на двамата личен треньор е доц.Радослав Пенов – президент на клуба и преподавател в НСА „В.Левски“.

Бронзови медали:

Иво Арсов-кумите +80кг. Ветеранът на националния отбор отново показа, че годините нямат значение и даде пример на по-младите със професионализъм и спортменско поведение.

Христо Златев младежи до 21г. кумите категория -70 кг.

Дарио Попов до 15г. кумите

Виктор Сандев до 15 г. кумите

Елия Димитрова 16-17г. кумите

Бронзови в отборните дисциплини завоюваха също Мартин Мартинов,Михаил Бойков, Мартин Младжов и Десислава Джуванова

Преди Европейското първенство се проведе Европейска кохай купа до 4 кю в карате. На тази купа клубът завоюва 1 златен , 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Златен на Матей Бойков кумите 10-11г. до 34 кг., сребърен на Яна Методиева кумите 10-11 г. +40 кг. и бронзови на Стивън Калеканов и Венцислав Велинов

„Благодаря на треньорите на клуба – Юлиан Николов и Велин Стойчев, които помагаха в подготовката и по време на първенството„, каза специално за boec.bg Радослав Пенов.