Начало Карате Нови три победи за България от втория ден на Европейското по карате

Нови три победи за България от втория ден на Европейското по карате

Нови три победи за България от втория ден на Европейското по карате
0

Освен с класирането за финал на на Ивет Горанова, Българският национален отбор по олимпийско карате може да се похвали и с още три победи във втория ден от Европейското първенство в Газинтеп, Турция.

В категория до 50 килограма Кристина Свиленова надделя над полякинята Мария Депта с 2-0 точки. За съжаление, българката допусна поражение в следващия кръг от състезателката на Люксембург, Лаура Хофман.

При мъжете до 67 килограма Васил Ривов „излъга“ ирландеца Рори Кавана с една точка преднина в крайния резултат, а след това надделя и над северно-македонеца Давид Петков отново с минимална преднина. В третия кръг на шампионата на Стария континент Ривов отстъпи пред представител на Украйна в тежък сблъсък на татамито в Турция.

Третият ни представител при мъжете в този ден, Тодор Настев в категория до 60 килорама, загуби първата си среща в турнира от представител на Албания.

Европейското първенство за мъже и жени в Турция продължава до 29-и май. В него участват 510 състезатели от 45 държави.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".