Начало Кикбокс и муай тай България и Украйна със съвместен лагер по кикбокс край Варна

България и Украйна със съвместен лагер по кикбокс край Варна

България и Украйна със съвместен лагер по кикбокс край Варна
0

Съвместен лагер между националните отбори по кикбокс на България и Украйна бе договорен днес. Това се случи след официална среща между президентът на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай Галин Димов и президента на украинската централа Олга Павленко. Двамата разговаряха в Анталия, където се провежда Световното първенство по кикбокс в стиловете кик лайт, пойнтингфайт и фул контакт.

Според споразумението между двете страни, украинските национали във възрастовите групи жени, мъже и юноши старша възраст ще пристигна в България за двуседмичен лагер. Той ще се проведе между 1-ви и 14-ти август 2020-та в националната спортна база „Спорт палас” в град Варна.

„Направих една от най-ползотворните си работни срещи за бъдещето на кикбокса в България. Получих потвърждение, за което работих дълго и последователно. Спечелих още един приятел и достоен колега, ръководител в лицето на президента на федерацията по кикбокс в Украйна Олга Павленк“, коментира Димов. Той е щастлив, че родните кикбоксьори ще имат съвместни тренировки с европейски и световни шампиони не само в ринговите, но и в татами стиловете.

Програмата за 2020-та година включва Световно първенство за кадети в края на месец август и Европейско първенство за мъже и жени в началото на месец октомври. И двете състезания ще бъдат във всички кикбокс дисциплини.

„Това е златна възможност за нас да се подготвим качествено и няма да я пропуснем. Провеждам разговори и с останалите колеги и се надявам скоро да имаме възможността да планираме нашите лагери и с други топ отбори“, допълни шефът на родната конфедерация.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.