Начало Кикбокс и муай тай Галин Димов: Бахчеванов никога не е имал лиценз за треньор по кикбокс

Галин Димов: Бахчеванов никога не е имал лиценз за треньор по кикбокс

Галин Димов: Бахчеванов никога не е имал лиценз за треньор по кикбокс
0

Председателят на Управителния съвет на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай – Галин Димов, отговори на отвореното писмо на доскорошния главен селекционер на националния ни отбор по кикбокс – Станислав Бахчеванов.

След като вчера стана ясно, че Бахчеванов бива отстранен от заемания пост на национален селекционер, именитият специалист публикува написа отворено писмо, в което открито разкритикува ръководните органи на БККМТ.

Днес, 25.01, председателят на родния кикбокс и муай тай публикува своето опровержение на писмото на Бахчеванов.

Прилагаме пълния текст на писмото на г-н Димов без редакторска намеса:

„Уважаеми колеги спортисти,
на 24.01.2021 г. станах свидетел на най-грозния опит да се опетни името на най-добрия ни кикбоксьор и настоящ национален селекционер Владимир Вълев-Питбула. Замесено е и моето име и чрез медиите е разпространена ФАЛШИВА информация от бившия селекционер Станислав Бахчеванов, който варненци добре познават от години и са запознати с отвратителните му номера във всяка сфера. Вярвам, че всеки който го познава в истинската му светлина, ще има сили да напише няколко реда и явно аз ще съм първият, на който му писна да слуша глупости и да вярва в доброто. Под статията си ще публикувам в коментар „Отвореното му писмо“. Изключително ми е неприятно, че уж сме мъжки спорт и би следвало мъжете да не пискат като малки момиченца криещи се зад полата на приятелките си и да пишат глупости в интернет, а да се разбираме очи в очи. Уви, налага се да отговоря, защото от вчера не са спирали да ми звънят всякакви бивши и настоящи състезатели, приятели и приятелки на Станислав с молба да отговоря както му подобава. Ето и моят отговор:
Първо искам да се извиня, че се обръщам към вас чрез социалните мрежи, но към момента това е най-бързият начин да получите информация и яснота относно решенията на Управителния съвет, касаещи публикуването на откровени лъжи от страна на Станислав Бахчеванов по повод отпадането му като национален селекционер.
Преди две години приех в УС Бахчеванов с надеждата, че в екип с Владимир Вълев ще направим най-доброто за националния отбор по кикбокс. За съжаление, надеждата се изпари още след първата година. Твърденията на Бахчеванов за работата му като селекционер, меко казано, не отговарят на реалността. За наше щастие имаме добра комуникация с всеки един от личните треньори и със самите състезатели, за да получим обективно и адекватно мнение кой, кога и как работи с отбора. Кой се грижи и мисли за тях и кой просто присъства на тренировките.
Размерът на възнаграждението лесно ще се докаже чрез банковите преводи, които са започнали през месец август 2019 г. за положен труд през месец ЮЛИ 2019, когато реално той бе назначен и започна работа към федерацията. При необходимост и пред нужните институции ще бъдат предоставени надлежните документи. Не става ясно защо се оплаква, след като сам е приел условията, които са били към момента. Не разбирам за какви мъки става дума относно договора му като селекционер за 2020г. при положение, че това са условията за назначаване и той регулярно и ежемесечно си е получавал възнаграждението без да има никакъв ангажимент до месец август 2020г. На същите условия е работел и Владимир Вълев. Не става ясно и защо въобще споменава думата „облагодетелстване“ като треньор?
Относно твърденията, че е бил лъган безочливо по програмата за развитие на спортните клубове, единствено мога да го съжаля и да отговоря, че това, което е направил, е да не си подаде в срок документите за оценка от федерацията. За това разбрах от главния секретар след приключване на срока и подаване на документите.
Заявленията относно решенията на УС, в които е участвал и той разбира се, също могат да бъдат доказани при нужда пред компетентните органи чрез официална и работна кореспонденция, протоколи и потвърждаване от страна на останалите членове на УС. Единствената „манипулация“ е в неговото съзнание, както и вредата, нанесена на спортните клубове, но след като го заявява, ще се наложи и да го потвърди по надлежния ред. Когато се споменават членове на УС е добре да се застане с техните имена. Всички решения, касаещи клубовете, са свеждани до знанието им и това също може да се докаже с публикациите в работната група на федерацията. Колкото до решенията, вземани за разходване на средства по програмата, мога да заявя, че това е с оглед на приетата програма и наше задължение е да я изпълним според правилата, поставени от ММС и с цел осигуряване на всичко необходимо за националния отбор.
Не си спомням Бахчеванов да е преминавал от комисията, вземаща решения по спортно-техническите въпроси, в комисията, вземащи решения и касаещи закупуването на каквото и да е било за федерацията. Въпросният уред е закупен в полза на цялата федерация и е монтиран в НСБ „Спортпалас“ по предложение на Владимир Вълев и по моя молба, за да може да се ползва от отборите ни през годините.
За пореден път си позволява да говори в множествено число, затова на следващото насрочено заседание на УС, ще настоявам да разбера позицията на всички останали колеги.
Относно системното потъпкване на Устава, разпоредбите и на „други властимащи органи“ отново ще настоявам Бахчеванов да предаде своите твърдения със своите лични данни и подпис на заседанието на УС, а не да хвърля думи без никакъв смисъл в социалните мрежи.
Предложенията имат установен ред за подаване и никой досега не е отказал да разгледа всички постъпили предложения от клубове.
По отношение на контролния съвет искам да поясня, че с влизането в сила на новия ЗФВС са въведени и нови правила, които изискват 14-дневен отчет, месечен отчет, 3-месечен отчет, 6-месечен отчет и годишен отчет. Всеки един документ на всички федерации се проверява.
Относно избора на национален селекционер – бих искал да обърна внимание, че се прави от УС не от 2019 г., а от няколко години преди това и не е моя или на някого от УС прищявка. По тази причина и самият той бе избран като такъв през 2019г. , но тогава за него това не е представлявало проблем.
За провелите се лагерите има много да се говори, затова ще се постарая да бъда максимално кратък:
На първия за 2020 г. национален лагер от 01.08. до 14.08.2020 г. Бахчеванов се появи по неясни причини на 03.08 вечерта и реално започна работа с отбора на 04.08. като отговаряше за отмерване на времето, тъй като дойде без подготвена програма. Замина си от лагера на 08.08. сутринта по „семейни причини“ като последната му тренировка беше на 07.08. През целия си престой напускаше базата непосредствено преди края на всяка тренировка и се връщаше вечер за следващата. Цялата програма и стратегия за отбора беше изготвена и изпълнена от Владимир Вълев, който остана сам след 08.08. Като помощник на Вълев се включи колегата Димитър Димитров, който беше дошъл на собствени разноски и нямаше никакъв ангажимент към федерацията, но въпреки това го направи. Реално Бахчеванов е присъствал и работил общо 4 дни от 14-дневния лагер.
Относно „ЗАГРИЖЕНОСТТА“ му за отбора на втория лагер ще поясня, че отново няма нищо общо с действителността. Напротив – Бахчеванов направи опит да се настани в НСБ „Спортпалас“ с документ с невярно съдържание показващ, че има отрицателен PCR тест, написан на ръка и с резултат, който излезе за по-малко от един час в същия ден, след като го накарах да си направи втори тест подпечатан от дентален център. Сами разбирате, че подобен резултат няма как да бъде приет. По този начин застраши живота и здравето на всички от националния отбор. Аз бях единственият, който го изгони и не му позволи да се настани. Нямам представа поради каква причина е тръгнал от София и е пристигнал във Варна. За доказателство му бяха направени два истински и доказани ПОЛОЖИТЕЛНИ ТЕСТА – един на 29.10. и още един след фалшивия (според моите разбирания и разбиранията на лицензираната лаборатория, в която правим тестовете на спортистите) документ, който ми представи. Самият той ми се обади след втория тест, че и той е положителен. След като му отказах настаняването, настоях веднага да се самокарантинира до обаждане от компетентните органи. На 12.11. по време на заседание на УС получих обаждане от полицията като представляващ федерацията и работодател на Станислав Бахчеванов. Разбрах, че той е дал адрес в гр. Белослав, на който би следвало да се намира в момента, но при извършената проверка не е открит. С огромно съжаление от мои познати в София разбрах, че по време на карантината си не е спирал да води тренировки в залата, което разбира се, към момента не мога да докажа 100%, докато компетентните органи не проведат разговор с трениращите. Твърденията му, че Вълев е заминал от лагера и е изоставил отбора, категорично не отговарят на истината. Лично го освободих, за да може да се яви на извънредното заседание, отнасящо се до противоепидемичните мерки и веднага се върна. Реално за два дни му съдействахме с отбора по предварително изготвен план и програма. По никакъв начин отборът не се е почувствал изоставен и подобни твърдения са дори обидни.
Относно състезанието в Анталия през 2019 г. – Влади Вълев не е имал ангажимент да присъства, тъй като няколко месеца предварително ни уведоми, че няма да има възможност да участва, заради служебен ангажимент.
Твърденията на Бахчеванов у за конфликт на интереси – заявявам, че е имало жалба и след разглеждането и приключването не са установени никакви нередности и конфликти за заеманата от Вълев длъжност.
На въпроса как, кога и защо е освободен през 2021 г., отговарям:
Договорът на Бахчеванов като селекционер изтича автоматично на 31.12.2020 г. Във връзка с новите приети правила на WAKO и отпадането на членството ни в организации извън тези приети от GAISF, той няма как да бъде назначен като селекционер по кикбокс, защото НИКОГА НЕ Е ИМАЛ ЛИЦЕНЗ ЗА ТРЕНЬОР ПО КИКБОКС. Гласуването за програмата, проектонационален отбор и треньори беше извършено на редовно заседание на УС на 12.11.2020 г. За пропусналите това заседание, аргументирано бе пояснено на УС на 13.01.2021 г. в присъствието на самия Бахчеванов защо той отпада от програмата. За негово сведение, Владимир разполага с нужния лиценз, с който Министерството позволява да заема тази позиция и ако някой се съмнява в неговите качества на треньор, може да го заяви на ОС.
Във връзка с последните писания напомням на Бахчеванов, че тази „шепа хора“ са от федерацията и спорта, който представляваме и че до този момент това за него не беше проблем, но след като не можа да изкара нужния лиценз за треньор по кикбокс, изведнъж си промени мнението. Всички необходими подробности ще представя на ОС на 13.03.2021 г.
ЗА ДА НЕ ГОВОРЯ ПРОСТО ДУМИ, ПРИКАЧВАМ ИСТИНСКИЯ PCR ТЕСТ И ЕДИНИЯ ОТ ДОКУМЕНТИТЕ, КОЙТО СПОРЕД МЕН И СПОРЕД МНЕНИЕТО НА ЛИЦЕНЗИРАНАТА ЛАБОРАТОРИЯ, В КОЯТО СИ ПРАВИМ ТЕСТОВЕТЕ Е С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И БАХЧЕВАНОВ ИСКАШЕ ДА СИ ПОСЛУЖИ И ДА ЗАСТРАШИ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ЦЕЛИЯ НАЦИОНАЛЕН ОТБОР ПРОПЪТУВАЙКИ ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА И НАСТАНЯВАЙКИ СЕ В ЛАГЕРА ПРИ МОМЧЕТАТА И МОМИЧЕТАТА ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.