Начало Senshi Национали от две федерации се явиха на лагера на KWU Професионална лига

Национали от две федерации се явиха на лагера на KWU Професионална лига

Национали от две федерации се явиха на лагера на KWU Професионална лига
0

Над 120 бойци и треньори се включиха в първата тренировка от тридневния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Спортното събитие, което се води от кикбокс легендата Петер Артс, се провежда в тренировъчната зала на „Арена Армеец“ в София и ще продължи до неделя, 24-ти януари. Нидерландското величие е тук по покана на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Професионалната лига и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България.

Елитни бойци, подрастващи таланти и националите на две федерации са даяли заявка за участие в лагера. Представители на Българската карате киокушин федерация и Българската конфедерецаия по кикбокс и муай тай използват поредното събитие на Професионалната лига на KWU за подготовка и обиграване на националните си състави.

Някои от най-добрите български професионални бойци се включват в заниманията за пореден път, като част от подготовката си за профи ринга и предстоящите им изяви. Сред тях са Християн Корунчев, Богдан Шумаров, Николай Йоргов, Доброслав Радев, Петър Стойков, Деян Топалски, Даниел Гълабаров, Александър Петров, Теодора Кирилова, Албена Ситнилска, братята Кристиян и Георги Дойчеви, и много други.

В първото занимание от настоящия лагер на Професионалната лига бе отчетен и сериозен ръст на дамите сред участващите. С всеки изминал път бойните спортове все повече се популяризиран и сред нежната половина.

Участниците в лагера бяха подложени на задължителен PCR тест (подсигурен от организатора) още в четвъртък и в рамките на 1 ден бяха изолирани поотделно в столичен хотел, докато излязат пробите. Всички тестове до един за отрицателни.

Трикратният световен шампион в тежката категория на К1 Петер Артс отново внесе много настроение в своето обучение. Той поздрави присъстващите в зала „Арена Армеец“ и обеща много интезивни тренировки и нови знания. Началото бе дадено с упражнения за техника, докато във втората тренировка (от 17:00 ч., петък) ще има повече спаринг. Нидерланското бойно величие обеща в събота даде ценни тактически съвети и най-вече за поведението на бойците в ринга. За тези упражнения организаторите са подготвили този път и ринг в залата, където ще бъдат правени демонстрациите.

Следете сайта на Boec.BG, както и каналите ни във Facebook и Instagram, за всичко интересно около лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.