Начало Senshi К1 легендата Петер Артс пристига днес в София за мастърклас на Професионалната лига на Световния киокушин съюз

К1 легендата Петер Артс пристига днес в София за мастърклас на Професионалната лига на Световния киокушин съюз

К1 легендата Петер Артс пристига днес в София за мастърклас на Професионалната лига на Световния киокушин съюз
0

Световното кикбокс величие Петер Артс пристига днес в София за най-новия тренировъчен лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Той ще се проведе на 22, 23 и 24 януари в зала „Арена Армеец“ при стриктни мерки, а днес всички участници в него предстои да бъдат подложени на PCR тестове.

Трикратният световен шампион в тежката категория на сериите К1 Гран при ще бъде начело на майсторския клас. В програмата му към момента са предвидени 5 тренировки, които ще бъдат посветени на правилата на Профилигата на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League) и включват много елементи от кикбокс, муай тай, киокушин и фул контакт. Инициатор за създаването на атрактивния правилник, с който се възраждат автентичните правила на киокушин от самото му създаване, е председателят на лигата шихан Иво Каменов, който е и председател на Нацоналната асоциация на бойните спортове в България.

Световното кикбокс величие Петер Артс и Шихан Иво Каменов (председател на Професионалната лига на KWU и Нацоналната асоциация на бойните спортове в България) по време на един от семинарите във Варна.

Самият Артс също познава повече от добре този правилник и приветства инициативата. Вече трета година той е един от главните инструктори в Професионалната лига и често влиза в ролята на съдия на елитните бойни галавечери SENSHI, където се играе по тези правила. Сред инструкторите на Професионалната лига на Световния киокушин съюз и рефери на SENSHI са още кикбокс легендите Семи Шилт, Ернесто Хуст, както генералният секретар на Световния киокушин съюз шихан Александър Пичкунов.

Обща снимка на участниците в SENSHI 6, което се проведе през лятото на 2020 г. в Камчия. Снимки: Студио „Леземан“

Майсторският клас в „Арена Армеец“ е първият от поредицата, които предстоят през 2021 година. Той е предназначен за професионални състезатели и ще се проведе съобразно всички мерки за сигурност и дезинфекция. Всички треньори и участници ще бъдат подложени предварително на 2 задължителни PCR теста преди да бъдат допуснати до практиките.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.