Начало Senshi Петер Артс остана доволен от съботния спаринг

Петер Артс остана доволен от съботния спаринг

Петер Артс остана доволен от съботния спаринг
0

Похвала получиха българските бойци от легендата на К1 Петер Артс. Трикратният световен шампион за професионалисти в тежката категория остана впечатлен от втория спаринг, който бе проведен в рамките на първия за годината лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional league). Нидерландското величие е главен инструктор в 3-дневните занимания, които се провеждат в зала „Арена Армеец“ в София.

Сутринта в типичния си стил Артс заложи на техническа тренировка, а спарингите остави за вечерта. Фокусът във второто занимание в събота бе работата в клинч, а кикбокс легендата насърчаваше участниците на всяко прекъсване да сменят партньорите.

„Може да сте приятели, но когато играем, старайте се да съборите спаринг партньора си на земята. Клинчът също е много важен в боя. Някои бойци използват постоянно клинч и трябва да сте готови да им се противопоставите. Търсете ръцете и вътрешния захват“, бяха част от съветите на един от най-успешните и атрактивни бойци в кикбокса.

Родните бойци изпълняваха стриктно препоръките на Петер Артс и накрая заслужиха и похвала от него.

„Спарингът беше добър. Подобрявате се, по-експлозивни сте. Наистина съм удовлетворен от дистанцията и от комбинациите“, обобщи в края на заниманието Артс. Участието му в майсторския клас е поредно. Пред последните 3 години той обучава не само българските състезатели, но и участниците в международните лагери, които са по инициатива на шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Професионалната лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България. 

В съботната тренировка се включи и един от най-популярните български музикални изпълнители Светльо Витков. Вокалистът от легендарната група „Хиподил“ има черен колан, 3-ти дан, както и собствен клуб по карате „Кофукан България“.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Популярният музикант Светльо Витков в действие.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.