Начало Кикбокс и муай тай Представиха филм за живота на Рико Верхувен (ВИДЕО)

Представиха филм за живота на Рико Верхувен (ВИДЕО)

Представиха филм за живота на Рико Верхувен (ВИДЕО)
0

Световната филмова платформа „Amazon Prime“ представи филм за легендата в кикбокса – Рико Верхувен. На 28 февруари беше предпремиерата на лентата, която е озаглавена: „Рико: Мечтай смело“.

Документалният филм проследява живота на световния шампион по кикбокс Рико Верхувен, докато той гледа напред към следващата глава в кариерата си. Зрителите ще могат да го видят от 4 март в платформата „Amazon Prime“.

Припомняме, че Рико Верхувен спечели три годишни класации – „Най-добър кикбоксьор на годината“, „Най-добра битка на 2021 година“ (трилогията с Джамал Бен Садик) и „Най-добрите акценти/моменти за 2021 година“ в GLORY.

През 2021 година 195-сантиметровият нидерландец спечели турнир в тежка категория, надделявайки последователно над Хесди Хергес и над Тарик Хбабез.

През октомври Верхувен трябваше да спори с Алистър Овърийм, който се завърна в кикбокса, но двубоят пропадна.

Мястото на Овърийм зае Джамал Бен Садик. Това беше и трети двубой между тях.

„Краля на кикбокса“ надделя над 205-сантиметривия си опонент с технически нокаут в четвъртия рунд на събитието Glory 79: Collision 3. За Верхувен това беше десета поредна защита на титлата в тежка категория.

С успеха си в главния мач на бойното шоу в Амстердам (Нидерландия) шампионът спечели и трилогията си с Бен Садик. До момента двамата си бяха разменили по една победа.