Начало Senshi Tехника и експлозивност на фокус в сутрешната тренировка на Професионалната лига на KWU

Tехника и експлозивност на фокус в сутрешната тренировка на Професионалната лига на KWU

Tехника и експлозивност на фокус в сутрешната тренировка на Професионалната лига на KWU
0

Лагерът на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) продължава с пълна пара и в съботния ден. Участниците в семинара стартираха уикенда по възможно най-добрия начин – с изтощителна и ползотворна тренировка под зоркия поглед на инструкторите в зала „Владислав“ във Варна.

Бойците отново бяха разделени на четири групи, като всеки един от инструкторите отработваше и наблягаше на различни техники и упражнения. Заниманието започна с обилна загрявка, след която потта вече се подаваше по лицата на някои хора.

Петер Артс показа различни начини за освобождаване на пространство в близкия бой. „Нидерландския дървосекач“ постоянно напомняше и призоваваше учениците си да действа максимално реалистично и да имитират възможно най-истинска обстановка.

Целта не е просто да пуснете удара или да го блокирате. Важно е да държите партньора ви в напрежение и да го карате да мисли„, сподели Артс на няколко пъти.

Семи Шилт отново работеше с родните и чуждестранни инструктори и сенсеи, показвайки им различни методи и встъпителни упражнения за разгрявка. „Високата кула“ бе подпомаган от чешката бойна машина Ян Сокуп, който за пореден път показа майсторство и тънкости в занаята. Четирикратният световен шампион на К-1 наблягаше на интензитета и не оставяше учениците си време за почивка.

Не трябва да спирате да се движите. Пускате един-два или колкото удара прецените и не спирате да се движите. Важно е да имплементирате основите в подрастващите възможно най-бързо и ефективно„, говореше Шилт.

Новото попълнение в отбора на главните инструктори – Алберт Краус, демонстрира отлични боксови комбинации. Нидерландецът настояваше за правилното изпълнение на ударите. „Ураганът“ отдели нужното внимание на всяка една двойка, давайки им напътствия и посочвайки грешки.

Важно е да работите над техниката си, а не над силата. Изпълнявайте комбинациите си точно и прецизно, силата ще дойде сама„, мотивираше Краус учениците си.

Другият четирикратен световен шампин на К-1 – Ернесто Хуст, взе най-голямата група от бойци. „Г-н Перфектен“ наблегна на различните вариации на контраатакуващите удари. Хуст демонстрира нагледно как всеки боец може и трябва да мисли за следващата си стъпка. Нидерландскоо величие показа и разнородни техни и упражнения за скъсяване на дистанция и работа от заден крак.

„Няма значение в какво положение се намирате. Дали нападате или се защитавате. Трябва да можете да атакувате от различни и нетрадиционни ъгли, да изненадате противника„, повтаряше Хуст.

Тренировките от лагера ще продължат до 5-и декември (неделя) и ще бъдат ръководени от седем класни инструктори. 

Те са част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени (неделя), както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10 (събота от 19:00 часа).

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.