Начало Кикбокс и муай тай Украински кикбокс талант дебютира на Държавното по К1 в Пазарджик

Украински кикбокс талант дебютира на Държавното по К1 в Пазарджик

Украински кикбокс талант дебютира на Държавното по К1 в Пазарджик
0

16-годишният украински кикбокс талант Дмитро Павлюченко ще дебютира с екипа на клуб „Френдс“ на предстоящото Държавно първенство по кикбокс в стил К1 в град Пазарджик. Надпреварата ще се проведе от 29 април до 1 май в спортна зала „Васил Левски“.

Младият боец живее и тренира в София от няколко месеца, като е в страната ни със статут на бежанец заради продължаващия военен конфликт между Украйна и Русия. Почти веднага започва тренировки под ръководството на Деян Топалски и добрите впечатления, които оставя у треньора си са причината да бъде заявен за участие на републиканския шампионат.

„Изключителен талант е, събира ни очите в залата. Много е усърден и буквално не пропуска тренировка“, споделя Топалски за Павлюченко пред Boec.BG.

Павлюченко ще участва в битката за медали при юношите младша възраст, в категория до 67 г. Миналата година е изключително успешна за него, като печели титлите на Световната купа в стил К1 (до 60 кг) и на Европейската купа в стил киклайт контакт (до 63 кг), а в страната си стига до сребърен медал от Държавното първенство на лоу кик (до 60 кг).

Освен Дмитро Павлюченко, на Държавното първенство в стил К1 през уикенда клуб „Френдс“ ще бъде представен и от Георги Николов в категория до 67 килограма при мъжете.

Град Пазарджик за трета поредна година ще приеме шампионата. Освен това в спортна зала „Васил Левски“ ще се проведе и Турнир за деца в стил лоу кик (9-10, 11-12 и 13-14 г.). Организатор е Спортен клуб по кикбокс „Спартак“ (Пазарджик) и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и с подкрепата на Община Пазарджик.

Ще има два ринга, на които ще се водят битките между 195 бойци. Заявките в детския турнир са 95 ъстезатели. Общият брой на участващите клубове е 43.