Начало Senshi Владимир Вълев-Питбула: „Битката на шампионите“ беше нещо грандиозно

Владимир Вълев-Питбула: „Битката на шампионите“ беше нещо грандиозно

Владимир Вълев-Питбула: „Битката на шампионите“ беше нещо грандиозно
0

Владимир Вълев-Питбула е първият за България световен шампион по кикбокс за професионалисти. На 24-ти ноември 2016 г. Вълев печели шампионския пояс на WAKO PRO в стил К1, категория до 71 килограма и 800 грама. Това се случва по време на събитието  „Битката на шампионите 9“ в Москва, Русия.

Втора поредна година в програмата на изключително престижната и впечатляваща бойна галавечер има и битка по правилата на KWU SENSHI. Boec.BG потърси Владимир Вълев, който по настоящем е един от селекционерите на националния отбор на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, да ни разкаже повече за бойното шоу „Битката на шампионите“, неговия мач и развитието на SENSHI. 


Какви са ви спомените от спечелването на Световния пояс на WAKO PRO?

– Това е едно много голямо изживяване не само за мен, но и за всички мои близки. Бил съм на много гали, обикалям съм по много места, но никъде не съм бил посрещане по този начин, както на „Битката на шампионите“. Не са ме и изпращали така. Беше нещо грандиозно! Нещо много лъскаво, наистина много хубаво. Какво ли не бих дал да повторя нещо такова. Съжалявам единствено, че не мога да го повторя в България.

-Какво си спомняте за самия двубой?

-Минути преди да се кача на ринга, треньорът ми Добромир Иванов видя, че не мисля точно за боя. Попитаме: „Как си? Тук ли си?“. Аз му отвърнах: „Не“. Тогава той ми показа видеоклип с моя син и как си търка ръцете, казвайки: „Чакам моя тати се върне и да ми донесе шампионския пояс“. Тогава казах: „Моля ви, оставете ме само 2 минути сам“… и вече знаех, че поясът ще е мой. Нямаше как иначе.

-Знаели са как да ви мотивират в онзи момент…

-Определено. Добри е човек, който много добре ме познава. Тренирали сме заедно. После много ми помогна за подготовката.

– „Битката на шампионите“ изглежда много грандиозно, лъскаво и класно събитие. Така ли е отблизо?

-Абсолютно! Играл съм за две световни титли за професионалисти. Във Франция също беше много хубано, но не може да се сравни с Русия. Наистина много „уау“!

За втора поредна година в програмата на „Битката на шампионите“ е включен двубой за пояса на SENSHI  по правилата на KWU SENSHI. Какво признание е това?

-Означава, че е направило много голямо впечатление. Първо, правилникът е много атрактивен, доста освободен. Мога да кажа, че искренно завиждам на бойците, които могат да вземат участие там. Аз самият много бих искал, но няма как да  ми се случи.

– Вие сте от хората, които не пропускат инструкторските класове на KWU SENSHI, както и галавечерите на веригата. Добре ли се възприемат тези правила от бойците?

-На бойците им допадат много, особено, ако се вземе предвид, че тайбоксът изостава. Защото има лакти, има хвърляния… Просто бойците ги изпълняват по малко по-различен начин от типичните муайтайски техники. На мен лично повече ми допада. Като изпълнение на удари се доближава повече до кикбокс, а като правилник до муай тай и това се харесва повече на състезателите. Нещо много хубаво е. Дано да продължи!