Начало ММА Алдо иска мач с Ти Джей Дилашоу в края на годината

Алдо иска мач с Ти Джей Дилашоу в края на годината

Алдо иска мач с Ти Джей Дилашоу в края на годината
0

Бившият шампион на UFC в категория „про“ – Жозе Алдо, се намира в серия от две поредни победи за пръв път от февруари 2019-та. „Белязания“ се разправи с Педро Муньос на UFC 265, записвайки втора победа в категория „петел“.

Бразилецът изигра чудесен мач и затвори устите на голяма част от критиците, които дълго време се опитаваха да прокарат тезата, че времето на Алдо в UFC е на свършване. След мача 34-годишният ветеран сподели, че целта му е нов мач за титлата при 61-килограмовите, но това няма да се случи през настоящата година.

Алджамейн Стърлинг трябва да даде реванш на Пьотр Ян, а дотогава Алдо трябва да остане активен и бразилецът вече знае срещу кого иска да се изправи.

Снимка: БТА

Желанието ми е да се изправя срещу Ти Джей Дилашоу„, обяви Алдо на официалната пресконференция след победата му над Муньос.

Това може да се случи през декември. Вярвам, че ще се получи страхотен мач и именно това очаквам от UFC„, допълни южноамериканецът.

Самият Дилашоу се завърна победоносно в Октагона преди седмици. Американецът изтърпя двугодишно наказание заради забранени субстанции. Бившият шампион победи Кори Сандхаген в края на юли, но ще трябва да се подложи на операция, която може да го извади от строя в следващите 4-5 месеца.