Начало ММА Чимаев не е единственият непобеден боец в полусредна категория в UFC (СТАТИСТИКА)

Чимаев не е единственият непобеден боец в полусредна категория в UFC (СТАТИСТИКА)

Чимаев не е единственият непобеден боец в полусредна категория в UFC (СТАТИСТИКА)
0

Всички говорят за Хамзат Чимаев и неговата статистика от 11 победи (6 с нокаут и 4 след събмишън) в 11 срещи в клетката! Чеченецът с шведски паспорт, който се намира на 3-а позиция в класацията на UFC в полусредна категория и e един от най-бързо развиващите се бойци не е единственият с перфектен баланс в тази категория.

Още четирима състезатели могат да се похвалят, че нямат нито едно поражение в кариерите си! Това са: Иън Гари, Шафкат Рахмонов, Шон Брейди и Майкъл Моралес! Това означава, че определено качеството в категорията, в която шампион е Камару Усман, е много високо!

Иън Гари има баланс от 10 успеха в 10 срещи. Шест от тях той е постигнал преди финалния гонг (5 с нокаут и 1 след събмишън)! 24-годишният ирландец не случайно е наричан „Бъдещето“. Той дебютира в UFC през ноември 2021 година, записвайки експресен нокаут в първия рунд срещу Джордан Уилямс. През тази година Гари взе скалпа и на още двама бойци – Дериън Уийкс и Гейбриъл Грийн!

Шафкат Рахмонов определено е най-заплашителното име от следващите Чимаев! 27-годишният казахстански боец има впечатляващите 16 успеха в 16 срещи като е спечелил всичките преди финалния гонг (8 с нокаут и 8 след събмишън)! Той се намира на 10-а позиция в класацията на най-известната ММА верига в света в полусредна категория. Рахмонов дебютира в UFC през 2020 година и от тогава насам спечели 4 поредни двубоя: Алекс Оливейра (събмишън в първия рунд), Майкъл Празелеш (събмишън във втория рунд), Карлстън Харис (нокаут в първия рунд) и Нийл Магни (събмишън във втория рунд).

Шон Брейди е с баланс от 15 победи в 15 срещи. Американецът е спечелил 7 от тях преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). 29-годишният боец е част от веригата, оглявявана от Дейна Уайт, от 2019 година. За период от около 3 години Брейди спечели 5 срещи (Кърт Макгий, Исмаил Наурдиев, Кристиан Агилера, Джейк Матюс и Майкъл Киеза), а през октомври му предстои двубой с Билал Мохамед!

Последен, но не и по важност е еквадорецът Майкъл Моралес. Той притежава статистика от 14 успеха в 14 срещи. От тях, един от най-младите бойци в организацията (22-годишен), е спечелил 12 преди финалния гонг (11 с нокаут и 1 след събмишън). Моралес впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“ през 2021 година, където победи Николай Веретенников! През този сезон той вече записа и първи срещи в UFC – победи над Тревин Джайлс с технически нокаут в първия рунд и над Адам Фюджит с технически нокаут в третия рунд!