Начало ММА Чимаев предизвика Нейт Диаз за двубой през лятото (СНИМКА)

Чимаев предизвика Нейт Диаз за двубой през лятото (СНИМКА)

Чимаев предизвика Нейт Диаз за двубой през лятото (СНИМКА)
0

Хамзат Чимаев е „гладен“ за нови успехи в октагона. Чеченецът, който си осигури двубой с Билал Мохамед през октомври, предизвика Нейт Дейз за сблъсък през август. Непобеденият боец явно иска колкото се може по-бързо да достигне до шампионски сблъсък в полусредна категория.

Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

„Искам да се бия през август. Готов съм Нейт Диаз. Да го направим кльощаво момче“, написа „Вълка“ в профила си в Instagram.

Преди малко повече от два месеца Хамзат Чимаев надделя над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията на UFC в полусредна категория след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящия носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Мегазвездата Нейт Диаз има баланс от 20 победи и 13 поражения в ММА. Той е спечелил 16 срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 11 след събмишън).

37-годишният американец е в UFC от 2007 година като за периода от 15 година е регистрирал 15 успеха срещу 11 поражения в октагона. Диаз се намира в серия от 2 поредни загуби (от Хорхе Масвидал и Леон Едуардс).

Последната му победа датира от 17 август 2019 година когато надделява над Антъни Петис на събитието UFC 241.