Начало ММА Чимаев отново предизвика шампиона Камару Усман (СНИМКА)

Чимаев отново предизвика шампиона Камару Усман (СНИМКА)

Чимаев отново предизвика шампиона Камару Усман (СНИМКА)
0

Хамзат Чимаев няма търпение да спори за титлата в полусредна категория. Чеченският боец за пореден път предизвика шампиона в категорията – Камару Усман. Това се случи чрез пост в социалните мрежи.

Припомняме, че само преди две седмици той „хвърли ръкавицата“ едновременно към носителите на поясите в средна и полусредна категории – Израел Адесаня и Камару Усман.

„Кажи ми когато си готов, Камару Усман“, написа непобеденият боец в пост в профила си в Instagram.

Амбицията на чеченецът с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

В последния си сблъсък в октагона, Чимаев записа първи успех с решение – над Жилберт Бърнс в главния сблъсък на събитието UFC 273.

Хамзат, до момента, няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.