Начало ММА Джо Рогън: Чарлз Оливейра беше прецакан на кантара

Джо Рогън: Чарлз Оливейра беше прецакан на кантара

Джо Рогън: Чарлз Оливейра беше прецакан на кантара
0

Коментаторът и водещ на UFC Джо Рогън даде своето мнение по темата за неуспешния кантар на Чарлз Оливейра преди мача му с Джъстин Гейджи и последвалите наказания за бразилеца. Според Рогън, някой е разместил настройките на везната.

Припомняме, че Оливейра беше лишен от титлата си и глобен, защото не успя да влезе в категорията си за защитата си срещу Гейджи. След първия опит му беше даден един час, в който да се поправи, но когато се върна, бразилецът отново тежеше около 200гр. повече. Той недоумяваше как това се е случило, след като предишната вечер е бил с точното тегло.

„Оливейра е изключително добро момче и беше прецакан онази вечер“ заяви Рогън в подкаста си. „Някой е бърникал по настройките на кантара. Това е проблемът с дигиталните кантари. Чуждестранните бойци използват килограми, а тук очевидно сме с паундове.

„Кантарите се калибрират в паундове, а след това чужденците идват за да се измерят контролно и разместват настройктие, за да видят теглото си в килограми. Точно оттук идва разликата в този половин паунд. Оливейра се е премерил предишната вечер и е бил точен, а на сутринта е тежал повече, но това е грешка на организаторите.“

Водещият разкрива, че сега от UFC ще назначат охрана на всички по-големи събития, която ще следи никой да не пипа бутоните на кантара преди официалната част.

Сега ще гледат всички под лупа. 24ч. в денонощието. Искаш да провериш теглото си? Ок. Просто не пипай бутоните. Някои от тези момчета стигат дотам, че да разнасят кантара из цялата зала.“

Въпреки че Оливейра победи Гейджи, сега той е е претендент №1 за овакантената си титла.