Начало ММА Едсън Барбоса се завръща през октомври
0

Едсън Барбоса се завръща през октомври

Едсън Барбоса се завръща през октомври
0

Един от най-атрактивните бойци в UFC Едъсн Барбоса ще се завърне в клетката през октомври. Това твърди бразилската медия „Combate“. За противник на Барбоса е посочен дългогодишния състезател в категория перо Джереми Стивънс, а датата на битката е 3-ти октомври. Мястото на бойната галавечер, в която се предполага, че двама нокаутьори ще премерят сили, не е уточнено.

Барбоса дебютира в категория перо срещу Дан Иге в последната си битка. Той загуби със съдийско решение и това бе негово трето поредно поражение. Към този момент бразилецът има 14 победи и 9 загуи в UFC. Той отблеляза своята десета година в оганизацията по-рано през 2020-та.

Стивънс, който също е считан от мнозина за един от най-вълнуващите бойци в UFC, дебютира в UFC през далечната 2007-ма и има 15 победи и 17 загуби в организацията. Също както Барбоса, той е в серия от загуби – четири. Въпреки лошите резултати в последните си битки, той е на девето място в ранглистата при 66-килограмовите.

 

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".