Начало ММА Фъргюсън не намери отговор срещу Дариуш и влезе в серия от три загуби

Фъргюсън не намери отговор срещу Дариуш и влезе в серия от три загуби

Фъргюсън не намери отговор срещу Дариуш и влезе в серия от три загуби
0

Идва ли края на Тони Фъргюсън в UFC?

Бившият временен шампион в леката категория на UFC влезе в серия от три поредни загуби във веригата. Американският ветеран допусна поражение срещу Бенеил Дариуш в подглавното събитие на UFC 262 в Тексас.

Двамата изиграха три рунда, след които съдиите присъдиха единодушно победата за иранския боец (30:27).

Дариуш категорично доминираше и в трите рунда, в които играта се водеше предимно на земя (12:15 минути общо). И в трите части носителят на черен колан по бразилско джу джицу записа по един тейкдаун. Фъргюсън не успяваше да намери отговор на агресивната игра на своя опонент и успя да запише едва 13 значими попадения.  Единствено във втория рунд той направи захват,  с които около 90 секунди задушаваше Дариуш, но последният успя да се измъкне. Ветеранът почти през целия мач бе в защита.

„Разбирам болката ви, но не мога да отвърна“, бяха първите думи на Дариуш (21-4-1), след като бе освиркван очаквано от залата. Той постигна седма поредна победа и своя 20-ти мам във веригата.

„Сега искам да си почина, защото предстои раждането на моята дъщеря. И ще се върна в края на годината, надявам се с мач за титла“, добави още Дариуш.

За Фъргюсън това е шеста загуба в ММА и 4-та в UFC.