Начало ММА Кормие: Джон Джоунс не е от нивото на Конър
0

Кормие: Джон Джоунс не е от нивото на Конър

Кормие: Джон Джоунс не е от нивото на Конър
0

Бившият световен шампион в две категории на UFC – Даниел Кормие определи като неоснователни желанията на Джон Джоунс да получава заплащане, подобно като това на Конър Макгрегър от организацията на Дейна Уайт. Според него, двамата не са на едно ниво, за да печелят сходни пари. „ДиСи” обаче отчете, че „Боунс” действително трябва да припечелва сериозни хонорари, тъй като е натрупал нужния имидж. Двамата не крият враждата си, която се зароди през годините назад във времето. Сега Джоунс иска да се изправи срещу шампиона в тежка категория Франсис Нгану, а слуховете носят, че настоява за сума в размер на поне 15 милиона долара, твърд хонорар за такъв двубой.

„Смятам, че той наистина заслужава да печели повече пари. Не съм сигурен колко печели Конър Макгрегър, но съм чувал, че заработва гарантирани 15 милиона долара, за да излезе в октагона, след което взема и процент от телевизионните права. Ако Конър действително прибира такива пари, то Джоунс не струва толкова. Той не е от неговото ниво. Далеч от тази цифра е. Може би струва колкото Хабиб. Ако Хабиб получава 8-10 милиона, то да речем, че Джоунс също може да вземе такива пари. Вярвам, че от UFC ще дадат на Джон такава сума, за да излезе срещу Франсис Нгану. Имайте предвид, че той самият каза, че изкарва 5 милиона за своите мачове. Така че логиката сочи, че максимумът е да удвои този хонорар за бой с Нгану”, анализира ситуацията пред ESPN Кормие.

На този етап двубой между Джоунс и Нгану изглежда по-скоро малко вероятен. „Хищника” ще направи първата защита на титлата си срещу Дерик Люис, търсейки реванш за поражението си от него през 2018-а. В последствие е много вероятно, ако Франсис защити пояса, да направи трилогия с вече бившия шампион Стипе Миочич, който също поиска още един мач с него.

Дерик Люис e приел офертата за реванш с Нгану