Начало ММА Оливейра променя ММА завинаги

Оливейра променя ММА завинаги

Оливейра променя ММА завинаги
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Чарлз Оливейра продължава победния си марш. Бразилецът се превърна в истинска машина последните години и на UFC 274 показа нагледно, че може да приключи най-добрите бойци в дивизията без проблем.

Преди да събтните Джъстин Гейджи обаче станахме свидетели на едно действие, което се превърна в тенденция в мачовете на Оливейра. След като съперниците му го пратят в нокдаун, те го оставят да стане обратно на крака. Сякаш гледаме боксов мач, а не такъв по смесени бойни изкуства.

В ММА играта на земя е колосална част, а никой не смее да се противопостави на вече бившия шампион. На практика той си е такъв, но титлата му беше отнета заради 200 грама и голям скандал на кантара. Ще бъде много интересно да го видим срещу Ислам Махачев, защото дагестанецът също ще иска да влезе в партер.

Именно това е най-голямата битка, която в момента може да се организира в лека категория. Изключвайки тези двамата обаче изглежда, че ММА е коренно променен. Оливейра показа недоумение при нокдауните, защото очакваше съперникът да се стовари върху него. Вместо това му се дава миг спокойствие да възстанови след последния тежък удар.

Лошите новини за бойците от лека категория обаче не спират тук. Чарлз успешно разби в стойка най-големите претенденти в момента. Страйкъри от световна класа един по един преклониха глава пред сърцатия бразилец – Гейджи, Дъстин Порие, Майкъл Чандлър, Тони Фъргюсън.

В момента Оливейра се намира в серия от 11 поредни победи, като 10 от тях са приключили преди изиграването на всички рундове. Отдавна започна дебатът дали той трябва да бъде посочен за най-добър боец в лека категория за всички времена и с всеки следващ успех русокосият състезател дава все по-сериозна заявка.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.