Начало ММА Овърийм иска шампионски двубой преди да се пенсионира
0

Овърийм иска шампионски двубой преди да се пенсионира

Овърийм иска шампионски двубой преди да се пенсионира
0

Бившият шампион в тежка категория на К-1, Алистър Овърийм, заяви, че иска още един опит да спечели пояса на UFC преди да сложи край на спортната си кариера. Холандецът заяви това на официалната пресконференция след събитието UFC on ESPN 8. В главната битка на споменатата бойна галавечер Овърийм победи с Уолт Харис с ТКО във втория рунд.

„Все още гоня титлата. Вече съм в последна фаза от моята кариера и в момента мисля за това, както и за пояса. Не искам да говоря глупости за Стипе и да казвам, че го е страх, защото това не е така. Той е корав боец и не спира да го доказва. Няма какво да кажа по негов адрес“, заяви Овърийм.

Овърийм е печелил титлите на други две елитни ММА организации, „Strikeforce“ и „DREAM“, но титлата на UFC при най-тежките никога не е била в негово притежание. През 2016-та 40-годишният боец се изправи именно срещу Миочич в шампионски двубой, но загуби с нокаут в първия рунд. Резултатите му след тази битка са колебливи – пет победи и три загуби.

В битката с Харис холандецът бе много близо до това да бъде нокаутиран в първия рунд, но успя да обърне хода на двубоя. Ето как коментира двубоя Алистър:

„Определено бях в беда, когато ме свали, а имах и аркада. Не е лесно голям мъж да е върху теб и да търси приключване, така че определено бях загазил. Харис е атлетичен, бърз и силен. За щастие, успях да обърна нещата и да го приключа“, заяви Овърийм.

Пълното изявление на нокаутьорът след UFC on ESPN 8 можете да видите тук:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".