Начало ММА Приятелите Хасбула и Хабиб отново заедно (СНИМКА)

Приятелите Хасбула и Хабиб отново заедно (СНИМКА)

Приятелите Хасбула и Хабиб отново заедно (СНИМКА)
0

Хасбула Магомедов, който е един от най-известните малки хора в света се срещна отново със своя добър приятел и легенда на UFC – Хабиб Нурмагомедов. Двамата се засякоха в Дубай.

Тяхното приятелство датира от доста отдавна като един от първите, които популяризираха Хасбик беше именно „Орела“.

Преди време двамата дори си спретнаха партия шах, която беше заснета от една от настоящите звезди на UFC в лека категория – Ислам Махачев.

„Не се се загубили“, написа Магомедов в профила си в Instagram, а Хабиб беше един от първите, харесали поста.

Припомняме, че популярността на Хасбула Магомедов нарастна неимоверно в последната година като дори се заговори за организирането на двубой в UFC между него и друг любител на бойните спортове, който е на сходни години и имащ същото заболяване като Хасбик – Абдурозик.

Хасбула Магомедов е малък човек, с ръст едва един метър и тежащ 20 килограма. По непотвърдена информация Хасбик е на 19 години.

Малкият голям човек дори беше поканен на събитието UFC 267, състояло се в Обединените арабски емирства. Хасбула беше в епицентъра на всички интересни събития на турнира в Абу Даби, като се превърна в единствения гост на събитието, влязъл в октагона.

Хасбик застана „очи в очи“ и с друг полуръст – Ерали Богобилов. След провокация, Хасбула нападна Ерали, а хората се втурнаха да ги разтървават.

Наскоро Хасбула и друг малък човек – Абдурозик получиха шампионски пояси на Световния боксов съвет – WBC. Подаръкът дойде лично от Маурисио Сюлейман – президент на боксовата организация, който се срещна с Абдурозик в заведение в Дубай, Обединени арабски емирства.