Начало ММА Промениха шампионския двубой във втората гала на Хабиб

Промениха шампионския двубой във втората гала на Хабиб

Промениха шампионския двубой във втората гала на Хабиб
0

Главният сблъсък на събитието Eagle FC 45 – EFC 45, което ще се проведе на 18 февруари в Москва, се промени. Шампионът Бусурманкул Абдибайт ще защитава пояса в категория „перо“ срещу бившия носител на титлата в полулека категория Расум Магомедов. Причината е, че Жасулан Акимджанов отпадна от срещата.

Абдибайт има баланс от 14 победи, 1 равенство и 3 загуби в ММА. Той е спечелил цели 10 срещи преди финалния гонг (7 с нокаут и 3 след събмишън). Киргизът е преминал през различни организации за смесени бойни изкуства, а в момента се намира в серия от 6 поредни успеха. Тя стартира от престоя му в M-1, през ноември 2017 година. За последно той влезе в клетката през август 2021 година, надделявайки над Руслан Яманбаев с технически нокаут във втория рунд в главния сблъсък на събитието EFC 38.

Расул Магомедов е с баланс от 10 успеха и 3 поражения в ММА. Спечелил е 6 срещи преди финалния гонг (4 с нокаут и 2 след събмишън). Той е бивш шампион на организацията в полулеката категория. Дагестанският боец се намираше в серия от 6 поредни победи преди да загуби от Руслан Яманбаев на EFC 35 през миналия април. В последния си сблъсък, Магомедов се завърна на „победния път“, надделявайки над Георги Шакрурамазанов с технически нокаут във втория рунд на 3 август 2021 година.