Начало Борба Поглед в миналото: Олимпийският шампион Сидаков с първа титла като дете (СНИМКА+ВИДЕО)

Поглед в миналото: Олимпийският шампион Сидаков с първа титла като дете (СНИМКА+ВИДЕО)

Поглед в миналото: Олимпийският шампион Сидаков с първа титла като дете (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Страхотни кадри на Заурбек Сидаков при спечелването на един от първите турнири в кариерата му бяха показани в социалните мрежи.

Настоящият олимпийски шампион в свободния стил при 74-килограмовите печели надпревара при 14-годишните в родния си град Беслан, Северна Осетия – Алания през 2010 година.

От тогава насам кариерата му е в постоянен възход.

Заурбек Сидаков се превърна в най-резултатния олимпийски шампион при мъжете в свободния стил на Игрите в Токио, а след спечелването на олимпийската титла, той сподели, че това е негова мечта от малък.

Осетинецът е двукратен световен шампион за мъже (2018 и 2019 година), както и вече олимпийски шампион в категория до 74 кг в свободния стил.

25-годишният борец има и златен медал от Европейските игри, състояли се в Минск през 2019 година. Той се намира в серия от 14 поредни победи във всички турнири, а общият му баланс на тепиха е 87 успеха и 12 поражения.

Сидаков не взе участие на Световното първенство по борба, състояло се в Осло, Норвегия. В негово отсъствие златото спечели американецът Кайл Дейк, победил на финала Теймураз Салказанов, предствящ Словакия.

През настоящата година той все още не е участвал на турнир, пропускайки и силната „домашна“ надпревара – „Иван Яригин“, заедно с другите двамата олимпийски шампиони за Русия в свободния стил от Игрите в Токио – Абдурашид Садулаев (кат. до 97 кг) и Завур Угуев (кат. до 57 кг).