Начало ММА Развенчан ли беше митът за непобедимия Хамзат Чимаев?

Развенчан ли беше митът за непобедимия Хамзат Чимаев?

Развенчан ли беше митът за непобедимия Хамзат Чимаев?
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Дълго време продължи възходът на шведа с чеченски корени – Хамзат Чимаев, който наскоро игра с Жилбер Бърнс-Дуриньо. В първите си четири битки соченият за бъдещето на ММА получи едва два тежки удара!

Успя да приключи всяка една от тях по най-категоричния начин – с приключване в първия рунд. Докато го правеше, носеше съперниците си из октагона сякаш са перце и дори си позволяваше да разговаря с Дейна Уайт в това време.

Какво обаче се случи на UFC 273?

Хамзат отново спечели, но този път след съдийско решение. До някъде вероятно си повярва твърде много, защото във втория рунд отнесе много тежки удари и беше разбит. Дуриньо успя да излее цялата си мощ върху чеченеца, че дори в края сирената го спаси.

Според мнозина пък решението е дискусионно и е могло да бъде дадено за бразилеца.

Нека оставим това настрана – важното е, че след този мач Чимаев никога вече няма да ни бъде представян като невероятна машина и свръхчовек. До момента съперниците му не предразполагаха да видим равностойни срещи, каквато беше тази с Дуриньо.

Случи се така, че редица ММА бойци от UFC отказаха да излязат срещу новия любимец на Дейна Уайт. Сега вероятно те ще имат много по-голяма увереност да приемат предложение за битка с Хамзат. За евентуален шампионски пояс пък изобщо не може да става и дума, защото Камару Усман би помлял чеченеца или поне неговата версия от последната битка.

Шампионът в полусредна категория изглежда поне една класа над всеки от претендентите в момента, в това число и Хамзат Чимаев.

Какво следва сега?

Напълно е възможно и логично изгряващата звезда на UFC да си вземе поуките и да се завърне много по-силен в октагона. В мача с Бърнс пренебрегна на няколко пъти указанията от ъгъла си, самозабравяйки се, затова беше бързо свален на земята. Проба-грешка.

След подобна среща е хубаво да последва детайлен анализ на слабостите и много работа върху изчистването им.

Предстои да разберем дали и кога Чимаев ще бъде победен за първи път в клетката, развенчан ли беше митът за неговия извънземен статут?

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.