Начало ММА Сакай: Хващането на клетката не променя резултата

Сакай: Хващането на клетката не променя резултата

Сакай: Хващането на клетката не променя резултата
0

Аугусто Сакай беше във вихъра си след победата над Благой Иванов с неединодушно съдийско решение. Подглавната битка на UFC on ESPN 9 в Лас Вегас предложи много интересни моменти, но един от тях ще бъде обсъждан още дълго.

След като загуби категорично първия рунд, бразилецът се завърна подобаващо във втория. В последните 40 секунди обаче Багата пренесе битката в партер, където предимството му е значително. Третата част беше най-силната за Сакай, а когато Иванов беше на път да го събори отново, Аугусто се хвана за клетката.

Правилникът на ММА не позволява подобно действие и реферът Джейсън Херцог трябваше да сигнализира към колегите си, които да вземат точка от актива на бразилеца.

Това не се случи и в крайна сметка той взе мача с 29-28, 29-28 и 27-30.

Ето какво сподели Аугусто Сакай на пресконференцията след събитието:

Хвана се за клетката в третия рунд. Знам, че не го направи умишлено, но това сякаш промени курса на мача?

– Това е нещо, което никога не бих направил нарочно. Не би трябвало да промени резултата от битката, така че съм доволен. Стават такива неща.

Единият от съдиите даде 30-27 за Благой…

– Мисля, че това е лудост.

Вече си с впечатляваща статистика в UFC. Какво следва?

– Сега влизам в топ 10 и продължавам да катеря към върха.

Стипе е много неактивен и накъде мислиш, че върви категорията. Ще има ли размествания на силите?

– Трябва да продължавам с победите и моят миг ще дойде.

Сакай се радва на 4 поредни победи в най-популярната ММА организация. Повечето специалисти вече се изказаха, че битката с Багата е трябвало да завърши наравно, взимайки предвид хващането, което трябваше да отнеме точка от актива на бразилеца.

Поредният мач със съдийско решение за Иванов потвърди рубриката ни „Петъчни прогнози“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.