Начало ММА Сехудо се сбогува прочувствено със спорта
0

Сехудо се сбогува прочувствено със спорта

Сехудо се сбогува прочувствено със спорта
0

Шампионът на UFC в категориите „петел“ и „муха“ Хенри Сехудо нокаутира Доминик Круз секунди преди края на втория рунд и веднага след срещата обяви край на кариерата си. 33-годишният американец приключва с ММА след 18 двубоя, от които 16 спечелени. Преди това той стана и олимпийски шампион по борба.

Сехудо написа прощално писмо, в което призна, че борбата е дала основите му в ММА и без уменията си там е нямало да успее.

Ето посланието на Сехудо:
„Борбата е най-великият спорт.

Питайте онези, които той изгради в октагона през годините – Джъстин Гейджи, Тони Фъргюсън, Джон Джоунс, Дениъл Кормие, а и мен самия, разбира се. Списъкът е безкраен.
Всички те биха ви казали едно и също:

Колкото и безценни да са тези пояси, които печелим в UFC, няма по-труден спорт от борбата.

Много хора не ме харесват. Тайно са се надявали някой най-после да ме нокаутира и да затвори устата ми. Но всички уважават постигнатото от мен. Жертвал съм много. Повече, отколкото можете да си представите.

Не забравяйте, че след като реших, че приключвам с борбата, се върнах към образованието си и го завърших. Исках да вдъхновя останалите, които бяха зад чиновете. Да седна до тях. Рамо до рамо. Да им покажа, че независимо от постиженията, трябва да бъдеш образован. Да не оставяш нито една цел неизпълнена и нито една задача – недовършена.

Говоря три различни езика. Нямаше училище, което да не посетих, след спечелването на златния олимпийски медал. За да застана пред децата. За да им кажа, че няма невъзможни неща, ако силно вярваш в това, което правиш. И ако влагаш абсолютно всичко от себе си.

Имам семейство, което ме обича. Имам приятели, които биха направили всичко за мен. Аз съм щастливец.

Не ме познавате. Виждате едно лице, едно поведение. Но това не ви казва нищо. Повярвайте ми.

Искам да благодаря на треньора ми. Той е с мен от първия ден. Откакто бях на 6 години. Беше най-важната част от това мое професионално пътуване. Без него нямаше как да успея.
Приключвам. Това е краят на кариерата ми.

Време е да се погрижа и за живота си извън спорта. Но бъдете сигурни, че ще имате поводи отново да се сещате за мен…

Благодаря ви!“