Начало ММА Усман Нурмагомедов ще се бие за титла

Усман Нурмагомедов ще се бие за титла

Усман Нурмагомедов ще се бие за титла
0

Братовчедът на Хабиб – Усман, ще се бие с Патрики „Питбул“ Фрейре за титлата на „Белатор“ в лека категория. За това подсказа самият той с последния си пост в социалната мрежа Twitter.

„Много благодаря на „Белатор“ за възможността. Ще се докажа и ще стана шампион“, обяви Усман Нурмагомедов.

Той си заслужи шанс за пояса с победата си над Крис Гонзалес в мач от „Белатор 283“. Младият член на Дагестанската фамилия отказа съперника още в първия рунд.

Нурмагомедов (15-0 MMA, 4-0 BMMA) е с впечатляваща статистика и приближава малко по малко 29-е поредни победи на братовчед си Хабиб. „Орела“ на свой ред му помага с каквото може.

Можем да видим бившия хегемон в UFC в ъгъла на Усман при всяка една негова битка. Той е един от най-обичаните хора в Дагестан особено, след като разби Конър Макгрегър на култовата гала UFC 229.

За Усман шампионски пояс в „Белатор“ може да се окаже трамплин към UFC. По подобен начин Майкъл Чандлър след само една победа в най-известната организация получи шанс за титлата в лека категория там.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.