Начало ММА Усман оглавни общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Усман оглавни общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)

Усман оглавни общата ранглиста на UFC (КЛАСАЦИЯ)
0

Камару Усман, който е шампион на UFC в полусредна категория, оглавни общата класация на най-известната верига в света – „pound for pound“. От днес той заменя бившия шампион в полутежка категория – Джон Джоунс на върха в ранглистата.

Усман, който няма загуба в 18 поредни срещи в смесените бойни изкуства, 14 от които в UFC, ще защитава за пореден път титлата си срещу Колби Ковингтън в главния сблъсък на събитието UFC 268, което ще се проведе на 6 ноември в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк.

Александър Волкановски, шампион на организацията в категория „перо“ също се придвижи нагоре в общата класация на UFC. Австралиецът вече е номер 3, което е ръст с позиция спрямо предходното му класиране, за сметка на Израел Адесаня. Носителят на пояса в средна категория вече е 4-и.

Изкачването на Волкановски се дължи на втората поредна защита на титлата в категория „перо“. Припомняме, че 32-годишният боец победи с единодушно съдийско решение Брайън Ортега в главния двубой на събитието UFC 266.

Няма други промени в класацията „pound for pound“ при мъжете.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".