Начало Други Плакети и почетни награди от МВР за медалистите в Токио
0

Плакети и почетни награди от МВР за медалистите в Токио

Плакети и почетни награди от МВР за медалистите в Токио
0

Министерството на вътрешните работи МВР отличи своите служители, които взеха участие на олимпийските игри в Токио. Министър Бойко Рашков организира церемония днес, на която бяха връчени почетни плакети и парични награди на спортистите и техните треньори, които защитаваха честта на пагона в японската столица.

Специален приз получи и олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова. По време на церемонията тя бе призована от Рашков да се присъедини към редиците на органите на реда.

„Не всеки ден ни се предоставя възможност да се срещнем с олимпийските ни шампиони. Затова искаме подобаващо да ги посрещнем в Министерството на вътрешните работи. Това са хора, които накараха всички ни да се чувстваме горди, че сме българи. Това, което те донесоха от Япония, означава денонощен труд, лишения, сила на духа. Тe предшестват успехите, завоювани с чест”, заяви министър Рашков.

Ивет Горанова получи специална награда и бе поканена да се присъедини към органите на МВР. Снимки: LAP.BG

От представителите на бойните спортове почетни медали получиха треньорът на Горанова – Ангел Ленков, носителката на бронзово отличие от турнира по борба Тайбе Юсеин, както и треньорът на националния ни тим при жените Петър Касабов. С парични премии от по хиляда лева бяха наградени още състезателката при 68-килограмовите от тепиха Мими Христова и джудистът Янислав Герчев, който не присъства на церемонията.