Начало Други Слави Бинев: Все още може да участваме в Игрите

Слави Бинев: Все още може да участваме в Игрите

Слави Бинев: Все още може да участваме в Игрите
0

Президентът на Българска федерация по Таекуондо (олимпийската версия) Слави Бинев с радост привества Мулти Европейското първенство по таекуондо. Надпреварата се провежда в София и продължава до 16

„Това ще са едни от най-добрите състезатели в света. По отношение на българското участие – ние ще дадем приоритет на по-младите състезатели, специално при мъжете и при жените. Това ще бъде едно тестово състезание за новите ни звезди. При мъжете и при жените ние ще участваме с около 10 състезатели, а цялото ни участие, заедно с юноши и кадети е около 70 човека“, Бинев сподели за БНР.

„В стартовите списъци са заявени братята Богданови, Даниел Ладжев, братята Джорджеви, ще участва Илина – момичето, което спечели бронзов медал на Европейското първенство в София. Николета също участва, тя завърши на пето място на европейското. Участват известни имена, но същевременно те са младото попълнение в нашия тим. До сега те бяха Б отборът ни, но сега са на път да станат А отбора ни.“

15 родни таекуондисти в първия ден на Мулти Европейските игри

Слави Бинев коментира и темата с пропусната възможност българските състезатели да спечелят квота за Олимпийските игри в Токио.

„Животът продължава. Имахме 6 състезатели, които се бориха за олимпийска квота, а това е страхотен успех за българското таекуондо. Нищо не е приключило, тъй като имаме сигнали, че може все още да се надяваме, че ще участваме в Игрите. Това може да стане ако някой състезател бъде дисквалифициран. Чувам, че това е напълно възможно. Причината може да е само една, използване на забранени средства. Състезателят, който се яви на полуфинала, той не можеше да ходи по време на четвъртфинала, а изведнъж се сдоби със страхотни сили“, каза още Слави Бинев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.