Начало Други Ударно начало за България на Мулти Европеското в София

Ударно начало за България на Мулти Европеското в София

Ударно начало за България на Мулти Европеското в София
0

България спечели два златни, два сребърни и два бронзови медала в първия ден на Мулти Европейското първенство по таекуондо. Венцислав Аничин, който е състезател на ТК „Гладиатор“ спечели битката за златния медал срещу представител на Гърция.

Станислав Митков от „Ахил“ грабна също златен медал, след като успя да се наложи срещу таекуондист от Сърбия. Симеон Димитров от „Аугуста“ и Деян Павлин от Кондор 2000 Своге играха достойно във финала, но в крайна сметка спечелиха сребърните медали.

Цвети Славова от „Турбо“ и Борислав Циков от „Ахил“ стигнаха до полуфиналите, където се представиха добре и взеха бронз.

Официалното откриване на турнира е в петък (11 юни) в 13:30 в зала „София“ на хотел Маринела, където се провежда шампионатът. На откриването ще присъстват председателят на БФТ Слави Бинев, министърът на спорта Андрей Кузманов, спортни авторитети и представители на различни посолства.

Слави Бинев: Все още може да участваме в Игрите

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.