Начало Други За първи път Велинград прие международен турнир по BJJ

За първи път Велинград прие международен турнир по BJJ

За първи път Велинград прие международен турнир по BJJ
0

Велинград стана арена на международен турнир по граплинг и бразилско джу джицу през миналия уикенд. В надпреварата взеха участие 20 отбора от 6 държави – България, Сърбия, Румъния, Русия, Македония и Гърция.

Организатор на събитието беше Красимир Толупов, основател и трениор на Спортен клуб „Беси“ (Велинград).

В отборното класиране шампиони станаха момчетата от „PITBULLS/MATSIDE“ водени от Кристиян Попов.

Втори се наредиха домакините от „Беси“, а в тойката влезе „BJJ and Grappling ZAPRYANOV“. Състезателите се бориха за парични награди в размер на 2000 лв.

Бойният клуб „Беси“ е основан на 5 октомври 2020 година, но за краткото си съществуване успя да постигне чудесни резултати, като стана пети в отборното класиране на международния турнир Sofia International Open 2021. В последствие момчетата от Велинград завършиха втори в отборното класиране в международния турнир „Velingrad Open 2021“.

Треньори и основатели на клуба са Красимир Толупов и Иван Шеинов.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.