Начало Senshi Даниел Гецов откри SENSHI 6 с победа над казахстанеца Садвокасов

Даниел Гецов откри SENSHI 6 с победа над казахстанеца Садвокасов

Даниел Гецов откри SENSHI 6 с победа над казахстанеца Садвокасов
0

Даниел Гецов не остави шансове на казахстанеца Нурликхан Садвокасов в откриващата битка на шестата бойна галавечер SENSHI.

Състезателят на клуб „Армеец“ спечели по правилата на KWU FULL CONTACT в категория до 75 килограма.

SENSHI 6 представи 10 вълнуващи битки под звездите в амфитеатъра в Камчия.

Ето как се разви битката:

РУНД 1

Садвокасов започна с опознавателни атаки. Гецов даде да се разбере, че казахстанецът трябва да внимава с лоу киковете му. В средата на първия рунд проличава, че и двамата са се подготвили за специалните правила, които им позволяват работа в клинча. Гецов изпрати истинска бомба с десния си крак и прати Садвокасов на пода. В края на първия рунд българинът надделя в бясна размяна на удари.

РУНД 2

Гецов потърси на няколко пъти тялото на съперника в началото на втория рунд. Добре овладя темпото, а и записа първа подсечка в битката. Чуждестранният боец се опита да играе на контра, но мае герито на Гецов и добрата му работа с крака нанасяха поражения. Двамата се хвърлиха в лудо меле и заслужиха аплодисментите на публиката в Камчия. Последните 30 секунди бяха белязани от предимство за българина.

РУНД 3

Гецов затвърди доброто впечатление от вечерта и в третата част. Казахстанецът пък показа, че може да носи на бой и не се поколеби да търси обрат до края. В последните 40 секунди сънародникът ни потърси нокаута. Няколко чисти прави удара в главата на съперника отекнаха в амфитеатъра в Камчия. Заключителните секунди също бяха за Гецов.

Така българинът спечели със съдийско решение и даде чудесно начало с родна победа на SENSHI 6!

Гецов e шесткратен републикански шампион в стиловете К-1, „лоу кик“ и „фул контакт“. Преди пандемията набра сериозна инерция, като в рамките на 12 месеца записа три победи на професионалния ринг. Два от успехите му бяха на „Pro Fight“, а един в SFC.

Садвокасов е бронзов медалист от Световното първенство на KWU (Световния киокушин съюз), което се проведе в края на 2019. Азиатски шампион е по куокушин за предходната година, а във визитката си има редица титли при юношите.

Подробности, снимки и вълнуващи видеа от галавечерите може да откриете във фейсбук страницата и Instagram профила на SENSHI.

SENSHI 6 се проведе със съдействието на ЗАД „Армеец“, Max Sport и М Кар Груп.

Медийни партньори на SENSHI 6 са Bulgaria ON AIR, Boec.bg, Boec.com, FITE TV, Topsport.bg, Webcafe.bg, Gol.bg, Kwunion.com, Superkarate.ru, Rsbi.ru.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.