Начало Джудо Денислав Иванов ще е извън татамито до края на сезона

Денислав Иванов ще е извън татамито до края на сезона

Денислав Иванов ще е извън татамито до края на сезона
0

Джудистът Денислав Иванов е със скъсани връзки на коляното и ще отсъства дълго време от състезанията. Лошите новини за национала в категория до 66 килограма са, че няма да успее да се възстанови до Световното първенство в Ташкент. То ще се проведе октомври месец.

Денислав е бил с травма по време на Европейското първенство. 70-ото юбилейно издание се проведе за първи път в София, като страната ни посрещна целия джудо елит на Стария континент.

На шампионата през април Иванов се класира на престижното седмо място, след като записа две победи. Едната беше над сребърния медалист от Олимпийските игри в Токио – Важа Маргвелашвили (Грузия).

Седмият от европейското първенство за мъже тази година е със скъсани връзки на коляното, а травмата го мъчеше още преди шампионата в София през месец април.

Така съдбата отново поднесе тежък удар по един от най-талантливите ни джудисти. Неговите права бяха спрени за четири години и тъкмо се беше завърнал на татамито и започна да навлиза в отлична форма.

Световният и европейски шампион за кадети се върна на татамито след 4-годишна пауза, а пред родна публика се представи впечатляващо, като успя да победи олимпийския вицешампион Важа Маргвелашвили (Грузия). Но травмата не му позволи да стигне по-наред в класирането, като завърши на престижното 7-о място в категория до 66 кг.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.