Начало Киокушин Фокус върху детайлите във втория ден от лагера на KWU в Камчия

Фокус върху детайлите във втория ден от лагера на KWU в Камчия

Фокус върху детайлите във втория ден от лагера на KWU в Камчия
0

Изпипване на детайли в играта на каратеките в защита и нападение беше фокусът на третото занимание от 16-ия Международен летен киокушин лагер в Камчия. Събитието, което е организирано от Българската федерация по карате киокушин и Световния киокушин съюз, стартира вчера с две силни тренировки, а днес продължи с пълна пара и по график – точно в 07:00 часа.

И тази сутрин каратеките бяха разделени по възрастови групи. Групата на бойците над 18 години бе ангажирана с най-тежката задача от всички – да тренира на пясъка на плажа пред СОК „Камчия„.

Най-малките и подрастващите упражняваха своите умения за предстоящите им изпити върху „ката“ за повишаване на степени. По-възрастните упражняваха своите блокове на удари и ритници, като си партнираха по двойки. Освен да блокират ударите, те упражняваха и своята воля и издържливост при понасяне на удари.

Сутрешното занимание отново бе ръководено от млади и перспективни инструктори, както и от доказани имена в този корав спорт. Представителите на различни генерации си партнираха успешно и в тази тренировка в работата им да обучат талантите на няколко различни държави.

Сред най-изтъкнатите имена сред инструкторите бяха Шихан Анджей Древняк, Шихан Асен Асенов, Георги Дойчев, Ян Сокуп, както и световния шампион от Армения Артур Арушанян.

Тренировката се проведе точно преди началото на Световната купа на KWU за юноши и девойки, която ще се излъчва пряко в уебсайта ни.

Поради провеждането на Световната купа, следобедната тренировка няма да се състои, за да могат всички каратеки да подкрепят съотборниците си отблизо в тежките им битки на татамито.

Тук можете да гледате сблъсъците между младите каратеки:

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".