Начало Таекуондо Над 3000 таекуондисти се очакват у нас за двете световни първенства

Над 3000 таекуондисти се очакват у нас за двете световни първенства

Над 3000 таекуондисти се очакват у нас за двете световни първенства
0

Над 3000 таекуондисти се очаква да пристигнат в България за предстоящите две световни първенства по олимпийско таекуондо. В рамките на 10 дни (от 28 юли до 7 август) страната ни ще се превърне в център на световното таекуондо.

България ще приеме шампионатите в две възрастови групи – юноши и девойки, както и кадети.

Таказа първи път една държава ще е домакин на две световни в една календарна година.

У нас ще се проведе и най-големият световен форум в таекуондо – Генералната асамблея на World Taekwondo. Това ще се случи на 1-ви август. Специално по повода пристига демонстративният отбор на WORLD TAEKWONDO. Той ще направи спиращо дъха шоу по време на церемонията по откриване на 02 август от 17.30 ч. в зала „Арена Армеец“.

Очаква се да присъства президентът на България Румен Радев, национални и международни спортни звезди и величия, световни спортни и държавни авторитети, както и елита на световния олимпийски спорт.

На 3-ти август в „Античния театър“ в град Пловдив звездният демо отбор ще покаже отново магията на източното бойно изкуство.

Тимът на WORL TAEKWONDO е изграден от професионални състезатели по таекуондо, които смаяха американската публика и със „златен бутон“ станаха финалисти в американския формат на „Got Talent“. Отборът е съставен от избрани в жестоката конкуренция на милиони спортисти в Южна Корея, където таекуондо е национален спорт, историческо наследство и забележителност.

Демонстративният отбор на Световната федерация по таекуондо пътува из целия свят и удивлява зрителите с уникални изпълнения, а програмата му е запълнена с години напред. Това лято страната ни има честта , след посещението им при папа Франциск във Ватикана, в централите на ООН в Ню Йорк и Женева, и в централата на МОК в Лозана и фурора, който направиха в американското риалити, най-емблематичният боен демо отбор да стъпи и на родна земя.